facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤραχανάς με καπνιστό χοιρινό
Ab logo
  • Τραχανάς με καπνιστό χοιρινό
Τραχανάς με καπνιστό χοιρινό

Τραχανάς με καπνιστό χοιρινό

by Βίκυ Σμυρλή
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1,5 φλιτζάνια ξινό τραχανά σταρένιο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από βιολογικό κύβο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 400 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί γραβιέρα σε κύβους
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
  • 1,5 φλιτζάνια ξινό τραχανά σταρένιο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από βιολογικό κύβο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 400 γρ. καπνιστό χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί γραβιέρα σε κύβους
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα

Start cooking

Ρίχνετε τον ζωμό λαχανικών σε μία κατσαρόλα και όταν πάρει βράση προσθέτετε τον τραχανά, τον ανακατεύετε για να μην σβολιάσει και ρίχνετε αλάτι. Τον βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15- 20 λεπτά περίπου. Ρίχνετε το βούτυρο και συνεχίζετε το βράσιμο για 5 λεπτά ακόμα, ή μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι χυμοί και να δέσει ο τραχανάς σαν πιλάφι .Εν τωμεταξύ, σοτάρετε το χοιρινό σε ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Κατεβάζετε τον τραχανά από τη φωτιά, προσθέτετε τους κύβους χοιρινού και τυριού. Πασπαλίζετε το φαγητό με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses