Τραχανόπιτα
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Pizza/pie
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 2 φλιτζάνια γλυκό τραχανά
- 1 λίτρο γάλα
- 1,5 φλιτζάνια τυρί φέτα τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 6 αβγά
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
500 gr
4,62 Ε/ Kg
€2,31
Add
7233565
7128101
7076034
7133875
Load 4 more products
Start cooking
Μουλιάζετε τον τραχανά στο γάλα από την προηγούμενη ημέρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά και τα αναμειγνύετε με τον δυόσμο, το τυρί, τον στραγγισμένο τραχανά, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε με ελαιόλαδο ένα ταψί του φούρνου. Λαδώνετε τα μισά φύλλα ένα – ένα χωριστά και τα απλώνετε μέσα στο ταψάκι. Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και την σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα και αυτά χωριστά. Ενώνετε τα πάνω με τα κάτω φύλλα γύρω-γύρω. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κόβετε με το ψαλίδι τα πρώτα φύλλα της πίτας σε κομμάτια. Αλείφετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο για να σταθεροποιηθεί η γέμιση από το ψήσιμο. Την κόβετε σε κομμάτια όπως τα χαράξατε και τη σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Pizza/pie
Shop this recipe
Essential ingredients
500 gr
4,62 Ε/ Kg
€2,31
Add
7233565
7128101
7076034
7133875
Load 4 more products