Τραγανές κοτομπουκιές στο φούρνο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 700 γρ. φρέσκιες κοτομπουκιές από στήθος
- 100 γρ. γαλέτα ή φρυγανιά τριμμένη
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7075668
7123726
7077351
7069760
Load 4 more products
Start cooking
Αλατοπιπερώνουμε τις κοτομπουκιές και τις αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά (ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού) μαζί με τη μουστάρδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα ή τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε τις κοτομπουκιές από το ψυγείο και τις περνάμε πρώτα από το μίγμα ελαιολάδου και μουστάρδας και έπειτα από το μίγμα γαλέτας και παρμεζάνας. Παίρνουμε ένα ρηχό ταψί, το στρώνουμε με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω προσεκτικά τις μπουκιές, τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς όμως να ακουμπάνε μεταξύ τους. Τις αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει η κρούστα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Σερβίρουμε μαζί με μια ανάμικτη σαλάτα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7075668
7123726
7077351
7069760
Load 4 more products