- Kόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τον πουρέ κάστανο, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ ή ρούμι, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ακόμα.
- Σε ένα μεγάλο, διάφανο μπολ βάζουμε το 1/3 των κομματιών του κέικ και καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας κάστανο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κομμάτια κέικ και την κρέμα, για δύο ακόμα φορές.
- Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το trifle στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.
- Βγάζουμε το γλύκισμα από το ψυγείο, στολίζουμε με μπαλίτσες σαντιγί και τα κάστανα γλασέ και σερβίρουμε.
Επειδή τα μπολ σερβιρίσματος υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις, χρησιμοποιούμε τις αντίστοιχες ποσότητες στις στρώσεις. Αν το μπολ είναι πιο στενό στη βάση και στρογγυλεύει προς τα επάνω, βάζουμε λιγότερο κέικ και κρέμα στη βάση, και όσο ανεβαίνουν οι στρώσεις αυξάνουμε την ποσότητα. Σε ένα κλασικό σκεύος για trifle (με ίδια διάμετρο βάσης-κορυφής) βάζουμε όμοιες στρώσεις, όπως προτείνει η συνταγή.
Εκτέλεση
- Kόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τον πουρέ κάστανο, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ ή ρούμι, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ακόμα.
- Σε ένα μεγάλο, διάφανο μπολ βάζουμε το 1/3 των κομματιών του κέικ και καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας κάστανο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κομμάτια κέικ και την κρέμα, για δύο ακόμα φορές.
- Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το trifle στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.
- Βγάζουμε το γλύκισμα από το ψυγείο, στολίζουμε με μπαλίτσες σαντιγί και τα κάστανα γλασέ και σερβίρουμε.
Επειδή τα μπολ σερβιρίσματος υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις, χρησιμοποιούμε τις αντίστοιχες ποσότητες στις στρώσεις. Αν το μπολ είναι πιο στενό στη βάση και στρογγυλεύει προς τα επάνω, βάζουμε λιγότερο κέικ και κρέμα στη βάση, και όσο ανεβαίνουν οι στρώσεις αυξάνουμε την ποσότητα. Σε ένα κλασικό σκεύος για trifle (με ίδια διάμετρο βάσης-κορυφής) βάζουμε όμοιες στρώσεις, όπως προτείνει η συνταγή.