facebook-pixel
Recipe Search ResultsTrifle με κρέμα κάστανο
Ab logo
  • Trifle με κρέμα κάστανο
Trifle με κρέμα κάστανο

Trifle με κρέμα κάστανο

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια, υγρή
  • 50 ml κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 500 γρ. έτοιμο πουρέ κάστανο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8 κάστανα γλασέ
  • 1 έτοιμο κέικ σοκολάτας, 400 γρ. περίπου
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια, υγρή
  • 50 ml κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 500 γρ. έτοιμο πουρέ κάστανο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8 κάστανα γλασέ
  • 1 έτοιμο κέικ σοκολάτας, 400 γρ. περίπου

Start cooking

 - Kόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τον πουρέ κάστανο, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ ή ρούμι, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ακόμα.
- Σε ένα μεγάλο, διάφανο μπολ βάζουμε το 1/3 των κομματιών του κέικ και καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας κάστανο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κομμάτια κέικ και την κρέμα, για δύο ακόμα φορές.
- Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το trifle στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.
- Βγάζουμε το γλύκισμα από το ψυγείο, στολίζουμε με μπαλίτσες σαντιγί και τα κάστανα γλασέ και σερβίρουμε.

Επειδή τα μπολ σερβιρίσματος υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις, χρησιμοποιούμε τις αντίστοιχες ποσότητες στις στρώσεις. Αν το μπολ είναι πιο στενό στη βάση και στρογγυλεύει προς τα επάνω, βάζουμε λιγότερο κέικ και κρέμα στη βάση, και όσο ανεβαίνουν οι στρώσεις αυξάνουμε την ποσότητα. Σε ένα κλασικό σκεύος για trifle (με ίδια διάμετρο βάσης-κορυφής) βάζουμε όμοιες στρώσεις, όπως προτείνει η συνταγή.
Εκτέλεση
- Kόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τον πουρέ κάστανο, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ ή ρούμι, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ακόμα.
- Σε ένα μεγάλο, διάφανο μπολ βάζουμε το 1/3 των κομματιών του κέικ και καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας κάστανο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κομμάτια κέικ και την κρέμα, για δύο ακόμα φορές.
- Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το trifle στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.
- Βγάζουμε το γλύκισμα από το ψυγείο, στολίζουμε με μπαλίτσες σαντιγί και τα κάστανα γλασέ και σερβίρουμε.

Επειδή τα μπολ σερβιρίσματος υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις, χρησιμοποιούμε τις αντίστοιχες ποσότητες στις στρώσεις. Αν το μπολ είναι πιο στενό στη βάση και στρογγυλεύει προς τα επάνω, βάζουμε λιγότερο κέικ και κρέμα στη βάση, και όσο ανεβαίνουν οι στρώσεις αυξάνουμε την ποσότητα. Σε ένα κλασικό σκεύος για trifle (με ίδια διάμετρο βάσης-κορυφής) βάζουμε όμοιες στρώσεις, όπως προτείνει η συνταγή.

 

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Other
Classic
Christmas,New Year's Day,Romantic Meal
Dessert
Winter
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • Κέικ Σοκολάτα 350g
    This item is no longer available
    7090207
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,2 €/ L
    €1,64
    7078311
  • Τυρί Κρέμα Mascarpone 250gr
    250 gr
    9,2 €/ Kg
    €2,30
    7077123
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,2 €/ L
    €1,64
    7078311