facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου
Ab logo
  • Τριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου
Τριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

Τριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

by AB FOODSTORIES
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

35 servings
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 200 γρ. κιμάς μοσχάρισιος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 2 αβγά (1 για τη γέμιση και 1 για το άλειμμα)
  • 250 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. ελαιόλαδο (για τη συνταγή και για το άλειμμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 200 γρ. κιμάς μοσχάρισιος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 2 αβγά (1 για τη γέμιση και 1 για το άλειμμα)
  • 250 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. ελαιόλαδο (για τη συνταγή και για το άλειμμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)

Start cooking

Αφαιρούμε, με ένα αιχμηρό μαχαίρι, την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα. Τα κόβουμε σε κομματάκια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι μέχρι να γίνουν κιμάς. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε τον κιμά από τα λουκάνικα μαζί με τον μοσχαρίσιο, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Τότε, προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, το καρότο, και 100 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να στεγνώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το 1 αβγό χτυπημένο, τη γραβιέρα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το λαδώνουμε με ένα πινέλο. Το κόβουμε κατά μήκος σε 6 λωρίδες. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας, στην κοντή πλευρά, μια γεμάτη κουταλιά γέμισης και διπλώνουμε σε τρίγωνα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε τα τρίγωνα στη λαμαρίνα (όσα χωράνε) και τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αβγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν όλα. Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Sunday Course
Lunch
Starters & nibbles

Shop recipe for 35 servings