Recipe Search ResultsΤριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου
Ab logo
  • Τριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

Τριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Sunday Course
Starters & nibbles
Τριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

Ingredients for 35 People

35 People
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
  • 200 γρ. κιμάς μοσχάρισιος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 2 αβγά (1 για τη γέμιση και 1 για το άλειμμα)
  • 250 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. ελαιόλαδο (για τη συνταγή και για το άλειμμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • σουσάμι, για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες (Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7064224
  • 7069155
  • 7152434
  • Start cooking

    Αφαιρούμε, με ένα αιχμηρό μαχαίρι, την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα. Τα κόβουμε σε κομματάκια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι μέχρι να γίνουν κιμάς. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε τον κιμά από τα λουκάνικα μαζί με τον μοσχαρίσιο, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει. Τότε, προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, το καρότο, και 100 ml νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη γέμιση να βράσει για 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και να στεγνώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το 1 αβγό χτυπημένο, τη γραβιέρα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη λαμαρίνα του φούρνου. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το λαδώνουμε με ένα πινέλο. Το κόβουμε κατά μήκος σε 6 λωρίδες. Βάζουμε στην άκρη κάθε λωρίδας, στην κοντή πλευρά, μια γεμάτη κουταλιά γέμισης και διπλώνουμε σε τρίγωνα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουμε με όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε τα τρίγωνα στη λαμαρίνα (όσα χωράνε) και τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο αβγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ψηθούν όλα. Σερβίρονται ζεστά ή χλιαρά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Sunday Course
    Lunch
    Starters & nibbles
    • Τριγωνάκια με κιμά χωριάτικου λουκάνικου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7064224
  • 7069155
  • 7152434