Τρουφάκια με άσπρη σοκολάτα
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 200 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
- 340 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 75 γρ. βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο
- 3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
Shop this recipe
Essential ingredients
7103805
7069885
7078311
Start cooking
Καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι 50γρ. από τα φιστίκια. Όταν κρυώσουν τα αλέθετε σε πούδρα. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια ή την περνάτε από χονδρό τρίφτη. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με την πούδρα φιστικιών και τη ρίχνετε στην τριμμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το άρωμα πικραμύγδαλου. Ανακατεύετε το μείγμα καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το πλάθετε κατόπιν μικρά μπαλάκια, τα κυλάτε στα υπόλοιπα χοντροαλεσμένα φιστίκια και τα βάζετε σε καραμελόχαρτα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα προσφέρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7103805
7069885
7078311