Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 20 γρ. βούτυρο φρέσκομαλακωμένο
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 50 γρ. μπισκότα κανέλας
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. κακάο
- Καραμελωμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Shop this recipe
Essential ingredients
7078311
7077998
7070127
7064740
Load 3 more products
Start cooking
Αλέθετε τα μπισκότα σε πούδρα. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τα 20γρ. από τα τριμμένα μπισκότα και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη σοκολάτα κομματιασμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 3 ώρες περίπου. Ανακατεύετε σε βαθύ πιάτο τα υπόλοιπα αλεσμένα μπισκότα μαζί με το κακάο. Πλάθετε το μείγμα μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, βάζοντας στο κέντρο τους από ένα καραμελωμένο αμύγδαλο. Κυλάτε τα τρουφάκια στο μείγμα μπισκότων κακάο ώστε να καλυφθούν εντελώς. Τα μεταφέρετε σε καραμελόχαρτα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα προσφέρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7078311
7077998
7070127
7064740
Load 3 more products