Τσακώνικες μελιτζάνες ιμάμ
Ταξιδέψτε με τις γεύσεις του #MadewithAB στην Πελοπόννησο, με τις παραδοσιακές τσακώνικες μελιτζάνες ιμάμ!
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Other
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 8 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες
- 4 μεγάλα κρεμμύδια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 100 g φέτα θρυματισμένη
- 5 μεγάλες τομάτες
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 1 φύλλο δάφνη
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 250 ml τοματοπελτές
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 χυμός λεμόνι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7084850
7136110
7063842
7064213
Load 4 more products
Start cooking
1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τη σάρκα τους 3 φορές κατά μήκος χωρίς να φτάσουμε μέχρι τη φλούδα τους. 2. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε καλά 3. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί, ψήνουμε για 20’ στους 180οC. 4. Ψιλοκόβουμε τις τομάτες σε κυβάκια και τα κρεμμύδια σε φέτες. 5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 15’. 6. Προσθέτουμε τα σκόρδα σε φέτες, τον τοματοπελτέ, τις τομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι, μόλις πάρει μια-δύο βράσεις η σάλτσα αποσύρουμε. 7. Προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένα το μαϊντανό και το δυόσμο, με αυτό το μείγμα καλύπτουμε τις μελιτζάνες. 8. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο ταψί το κρασί, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 60’ στους 180οC στις αντιστάσεις. 9. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε άλλα 20’. 10. Σερβίρουμε το ιμάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7084850
7136110
7063842
7064213
Load 4 more products