Τσίλι κον κάρνε
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
- Αλάτι
- 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένη
- 2 φρέσκες καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες ή ξερές
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 Βαλσάμικο ξίδι
- 5 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φακές
- 2 ρέβες,τριμμένες
- 1/3 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
- 1 κονσέρβα τομάτες κονκασέ
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλάκι κύμινο σκόνη
- 1 κουταλάκι σποράκια κόλιανδρου
- πιπέρι
- γιαούρτι στραγγιστό
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Βάζετε σε κρύο νερό τις φακές. Όταν πάρουν βράση, τις σουρώνετε, τις ξαναβάζετε σε νερό τόσο όσο να τις σκεπάζει και τις βράζετε, μαζί με το φύλλο δάφνης, σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Τις αλατίζετε 5 λεπτά πριν το τέλος. Τις σουρώνετε. Εν τω μεταξύ, σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις καυτερές πιπερίτσες και το σκόρδο για μερικά λεπτά. Πασπαλίζετε με το κύμινο και τον κόλιανδρο και προσθέτετε τις ρέβες και το καρότο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Ρίχνετε τις τομάτες και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε τις φακές, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 15 λεπτά ακόμη. Ξεπλένετε με πολύ νερό τα κόκκινα φασόλια και τα προσθέτετε στο μείγμα με τις φακές. Ανακατεύετε και το βρασμένο καλαμπόκι, πασπαλίζετε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου. Σερβίρετε το φαγητό για πρώτο πιάτο με γιαούρτι –δροσίζει την καυτερή του γεύση – ή σαν κυρίως πιάτο, μαζί με βρασμένο καστανό ρύζι.