Τσιλίχουρδα Κέρκυρας
Από ένα πασχαλινό τραπέζι, δεν μπορεί να λείπει η μαγειρίτσα! Απόλαυσε την Τσιλιχούρδα, μία παραλλαγή της από την Κέρκυρα!
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Easter
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 1 αρνίσιες συκωταριές αρνίσια συκωταριά
- 300 g εντεράκια
- 10 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 5 φρέσκα σκόρδα
- 2 ματσάκια άνηθος
- 1 ματσάκι μάραθος
- 1 ματσάκι δυόσμος
- 3 πράσα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι (για το σερβίρισμα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7064229
7064241
7064310
7064335
Load 4 more products
Start cooking
1. Πλένουμε σχολαστικά τα εντεράκια και τη συκωταριά, τα ζεματάμε σε καυτό νερό και βράζουμε για 10’. Τα αφαιρούμε από το νερό και μόλις κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα, τα πράσα και τα μυρωδικά. 3. Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο τα συκωτάκια και τα εντεράκια μέχρι να πάρουν χρώμα. 4. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2’ ακόμη. 5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τέλος προσθέτουμε περίπου 600ml ζεστό νερό και σιγοβράζουμε τα τσιλίχουδρα μέχρι να πάρουμε μια ωραία, πηχτή σούπα. 6. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7064229
7064241
7064310
7064335
Load 4 more products