facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο
Ab logo
  • Τσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο
Τσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο

Τσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
2/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 τσιπούρες
  • 2 ρίζες μαραθόριζας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ούζο
  • Αλάτι
  • Κλαδάκι μάραθου για το γαρνίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 τσιπούρες
  • 2 ρίζες μαραθόριζας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ούζο
  • Αλάτι
  • Κλαδάκι μάραθου για το γαρνίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε μέσα σε σουρωτήρι για 1 ώρα στο ψυγείο. Χαράζουμε βαθιά την πλάτη τους και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε τις μαραθόριζες και τα κρεμμύδια λεπτές ροδέλες. Λιώνουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τις μαραθόριζες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και το απλώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια στην κοιλιά και εξωτερικά και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με 1 ποτήρι ούζο. Σκεπάζουμε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις τσιπούρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για, ακόμα, 10 λεπτά. Έχουν ψηθεί όταν η σάρκα τους έχει ασπρίσει και ξεκολλά από το κόκαλο. Εναλλακτικά, βυθίζουμε ένα μεταλλικό σουβλί ώστε να φτάσει στη ραχοκοκαλιά και το ακουμπάμε αμέσως στον καρπό του χεριού μας (εσωτερικά). Αν καίει, είναι ψημένα. Γαρνίρουμε με κλαδάκια μάραθου. Tip: Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο στο φούρνο, ανεβάστε το ταψί ψηλότερα και ψήστε την τσιπούρα στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings