Start cooking
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε μέσα σε σουρωτήρι για 1 ώρα στο ψυγείο. Χαράζουμε βαθιά την πλάτη τους και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε τις μαραθόριζες και τα κρεμμύδια λεπτές ροδέλες. Λιώνουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τις μαραθόριζες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και το απλώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια στην κοιλιά και εξωτερικά και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με 1 ποτήρι ούζο. Σκεπάζουμε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις τσιπούρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για, ακόμα, 10 λεπτά. Έχουν ψηθεί όταν η σάρκα τους έχει ασπρίσει και ξεκολλά από το κόκαλο. Εναλλακτικά, βυθίζουμε ένα μεταλλικό σουβλί ώστε να φτάσει στη ραχοκοκαλιά και το ακουμπάμε αμέσως στον καρπό του χεριού μας (εσωτερικά). Αν καίει, είναι ψημένα. Γαρνίρουμε με κλαδάκια μάραθου. Tip: Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο στο φούρνο, ανεβάστε το ταψί ψηλότερα και ψήστε την τσιπούρα στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.