Τσιπούρα με ντομάτα, κάπαρη και θυμάρι στη λαδόκολλα
by 0
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- Φρέσκο θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 ml. λευκό κρασί
- 2 κ. σούπας κάπαρη
- 2 ντομάτες μικρές κομμένες σε ροδέλες
- 2 τσιπούρες ολόκληρες καθαρισμένες
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
Shop this recipe
Essential ingredients
7064489
7064248
7087799
7135124
Load 3 more products
Start cooking
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζετε κάθε τσιπούρα πάνω σε δυο μεγάλες λαδόκολλες που έχετε τοποθετήσει σταυρωτά. Τις χαράζετε κάνοντας δυο κάθετες παράλληλες τομές. Αλατοπιπερώνετε τις τσιπούρες και ρίχνετε τις ντομάτες, το σκόρδο και την κάπαρη. Περιχύνετε με λίγο κρασί και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε μπόλικο θυμάρι στην κοιλιά των ψαριών και κλείνετε την λαδόκολλα σαν φάκελο με σπάγκο για να κρατήσει τους χυμούς και τις γεύσεις. Ψήνετε τις τσιπούρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου. Ανοίγετε προσεκτικά την λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 5 – 6 λεπτά. Συνοδεύετε τις τσιπούρες με χόρτα βραστά και λαδολέμονο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064489
7064248
7087799
7135124
Load 3 more products