Recipe Search ResultsΤσιπούρα με ντομάτα, κάπαρη και θυμάρι στη λαδόκολλα
Ab logo
  • Τσιπούρα με ντομάτα, κάπαρη και θυμάρι στη λαδόκολλα

Τσιπούρα με ντομάτα, κάπαρη και θυμάρι στη λαδόκολλα

by 0

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Τσιπούρα με ντομάτα, κάπαρη και θυμάρι στη λαδόκολλα

Ingredients for 2 People

2 People
  • Φρέσκο θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 2 κ. σούπας κάπαρη
  • 2 ντομάτες μικρές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 τσιπούρες ολόκληρες καθαρισμένες
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
  • Κάπαρη  250 gr
    250 gr
    15,8 Ε/ Kg
    €3,95
  • Start cooking

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Βάζετε κάθε τσιπούρα πάνω σε δυο μεγάλες λαδόκολλες που έχετε τοποθετήσει σταυρωτά. Τις χαράζετε κάνοντας δυο κάθετες παράλληλες τομές. Αλατοπιπερώνετε τις τσιπούρες και ρίχνετε τις ντομάτες, το σκόρδο και την κάπαρη. Περιχύνετε με λίγο κρασί και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε μπόλικο θυμάρι στην κοιλιά των ψαριών και κλείνετε την λαδόκολλα σαν φάκελο με σπάγκο για να κρατήσει τους χυμούς και τις γεύσεις. Ψήνετε τις τσιπούρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά περίπου. Ανοίγετε προσεκτικά την λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 5 – 6 λεπτά. Συνοδεύετε τις τσιπούρες με χόρτα βραστά και λαδολέμονο.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Summer
    Main courses
    • Τσιπούρα με ντομάτα, κάπαρη και θυμάρι στη λαδόκολλα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
  • Κάπαρη  250 gr
    250 gr
    15,8 Ε/ Kg
    €3,95