Τσιπούρα με σάλτσα ούζου
by #MadeWithAB
Ήρθε η στιγμή να μαγειρέψεις την πιο νόστιμη τσιπούρα που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να μην αφήσουν…λέπι! #MadewithAB
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 4 μικρές τσιπούρες
- 4 μαραθόριζες, κομμένες σε φέτες
- 4 τομάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 80 ml ούζο
- 120 ml ελαιόλαδο
- 3 κ/σ άνηθος
- 3 κ/σ μαϊντανός
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Start cooking
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 2. Μέσα ένα ταψί τοποθετούμε τις τσιπούρες, τις οποίες αλατοπιπερώνουμε καλά. 3. Σ΄ένα τηγάνι σωτάρουμε, τις τομάτες, τις μαραθόριζες και τα σκόρδα με το μισό ελαιόλαδο για 3’, σβήνουμε με το ούζο και αποσύρουμε από τη φωτιά. 4. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το λεμόνι, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις τσιπούρες. 5. Ψήνουμε τις τσιπούρες για περίπου 45’ και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses