Recipe Search ResultsΤσιπούρες με πορτοκάλι και ρίγανη
Ab logo
  • Τσιπούρες με πορτοκάλι και ρίγανη

Τσιπούρες με πορτοκάλι και ρίγανη

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Τσιπούρες με πορτοκάλι και ρίγανη

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 ΑΒ επιλογή τσιπούρα
  • Αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι (χυμός)
  • 1 λεμόνι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 3 κλαδάκια φρέσκιας ρίγανης
  • 1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC στον αέρα. Πλένετε τις τσιπούρες κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στεγνώνετε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας ή με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη σχισμή από κάθε κοιλιά τοποθετείτε μια ποσότητα από μαϊντανό, ένα κλαδάκι ρίγανη, λίγο σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε μια φέτα πορτοκάλι και μια φέτα λεμόνι (κρατήστε μερικές για το γαρνίρισμα).

Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος με ελαιόλαδο, τοποθετείτε προσεκτικά τα ψάρια. Περιχύνετε με τον χυμό πορτοκάλι, τον χυμό λεμόνι και το λευκό κρασί, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ρίγανη και αλατοπιπερώνετε. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25 λεπτά, έως ότου τα ψάρια να μαγειρευτούν μέχρι το κέντρο.

Βγάζετε το αλουμινόχαρτο, σβήνετε τον φούρνο και αφήνετε μέσα για μερικά λεπτά πριν το αποσύρετε. Σερβίρετε καθαρισμένο το φιλέτο είτε ολόκληρη την τσιπούρα. Ραντίζετε με τους χυμούς που έχουν απομείνει στο σκεύος και σερβίρετε, γαρνίρετε με τις φέτες του πορτοκαλιού και του λεμονιού και με μερικά κλαδάκια ρίγανης.

TIP Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και με λαυράκια που έχουν μεγαλύτερο χώρο στην κοιλιά τους και μπορείτε να βάλετε περισσότερη ρίγανη και πορτοκάλι.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
Winter
Main courses
  • Τσιπούρες με πορτοκάλι και ρίγανη

Shop this recipe

Essential ingredients