Τσιπούρες σε κρασί και τοματίνια
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
3 of 5Low Carbohydrate
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
- 2 τσιπούρες ΑΒ επιλογή (των 500 γρ. η καθεμία) καθαρισμένη και φιλεταρισμένη
- 1 κ.γ. γλυκάνισο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1/2 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 400 γρ. τοματίνια, κόκκινα και κίτρινα, ολόκληρα ή στη μέση αν είναι μεγάλα
- 100 ml λευκό κρασί
- 100 ml νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
7143658
7066027
7064746
7064249
Load 4 more products
Start cooking
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ακουμπάμε προσεκτικά τις τσιπούρες στο καυτό λάδι από την μεριά του δέρματος και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ρίχνουμε τον γλυκάνισο για να δώσει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε το σκόρδο γύρω από τα ψάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά και τα τοματίνια.
- Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να κοχλάσει η σάλτσα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε 100 ml νερό και αρκετό αλατοπίπερο.
- Κλείνουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να να μαγειρευτούν καλά τα ψάρια.
- Σερβίρουμε τις τσιπούρες με τη σάλτσα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ραντίζοντας με λίγο ελαιόλαδο.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Low Carbohydrate
Everyday recipe
Lunch,Dinner
Autumn,Winter
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7143658
7066027
7064746
7064249
Load 4 more products