Τσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- λίγο αλάτι (Για το ντιπ γιαουρτιού)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (Για το ντιπ γιαουρτιού)
- 1 κ.γ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη (Για το ντιπ γιαουρτιού)
- 1 κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια, χοντροσπασμένα (Για το ντιπ γιαουρτιού)
- 300 γρ. γιαούρτι αγελαδινό (Για το ντιπ γιαουρτιού)
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (για το τηγάνισμα)
- πιπέρι, χοντροτριμμένο (για το τηγάνισμα)
- 1 κ.σ. χοντρό αλάτι (για το τηγάνισμα)
- άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα (Για τα τσιπς)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το βράσιμο των λαζανιών (Για τα τσιπς)
- λίγο αλάτι, μαγειρικό (Για τα τσιπς)
- 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15-16 κομμάτια) (Για τα τσιπς)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε μονές στρώσεις ανάμεσα σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες, μέχρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν εντελώς.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) κόβουμε χιαστί κάθε λαζάνι φτιάχνοντας από το καθένα 4 τρίγωνα κομμάτια, τα οποία απλώνουμε ξανά σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες.
- Βάζουμε να κάψει μπόλικο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα λαζανόφυλλα σε δόσεις, για 1-2 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όσο ακόμα είναι καυτά, τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά του ντιπ γιαουρτιού. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σερβίρουμε τα λαζανόφυλλα με το ντιπ γιαουρτιού.