facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού
Ab logo
  • Τσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού
Τσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού

Τσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού

by AB FOODSTORIES
Average
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • λίγο αλάτι (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια, χοντροσπασμένα (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 300 γρ. γιαούρτι αγελαδινό (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (για το τηγάνισμα)
  • πιπέρι, χοντροτριμμένο (για το τηγάνισμα)
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι (για το τηγάνισμα)
  • άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα (Για τα τσιπς)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το βράσιμο των λαζανιών (Για τα τσιπς)
  • λίγο αλάτι, μαγειρικό (Για τα τσιπς)
  • 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15-16 κομμάτια) (Για τα τσιπς)
  • λίγο αλάτι (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια, χοντροσπασμένα (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 300 γρ. γιαούρτι αγελαδινό (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (για το τηγάνισμα)
  • πιπέρι, χοντροτριμμένο (για το τηγάνισμα)
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι (για το τηγάνισμα)
  • άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα (Για τα τσιπς)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το βράσιμο των λαζανιών (Για τα τσιπς)
  • λίγο αλάτι, μαγειρικό (Για τα τσιπς)
  • 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15-16 κομμάτια) (Για τα τσιπς)

Start cooking

 - Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με τo 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα λαζάνια ανά 3, τα ανακινούμε με μια ξύλινη κουτάλα, και τα βράζουμε μέχρι να κρατάνε στο δόντι.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε μονές στρώσεις ανάμεσα σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες, μέχρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν εντελώς.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) κόβουμε χιαστί κάθε λαζάνι φτιάχνοντας από το καθένα 4 τρίγωνα κομμάτια, τα οποία απλώνουμε ξανά σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες.
- Βάζουμε να κάψει μπόλικο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα λαζανόφυλλα σε δόσεις, για 1-2 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όσο ακόμα είναι καυτά, τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά του ντιπ γιαουρτιού. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σερβίρουμε τα λαζανόφυλλα με το ντιπ γιαουρτιού. 

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Barbeque,Party,Picnic,Romantic Meal,Nights with friends,New Year's Day
Other
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

  • Λαζάνια  500 gr
    This item is no longer available
    7467423
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    This item is no longer available
    7136110
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    9,4 €/ L
    €9,40
    7143658