Recipe Search ResultsΤσουχτή Μανιάτικη
Ab logo
  • Τσουχτή Μανιάτικη

Τσουχτή Μανιάτικη

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Difficulty

Average

Duration

1'- 30'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Τσουχτή Μανιάτικη

Ingredients for 1 People

1 People
  • 500 g. μακριές χυλοπίτες Κρήτης
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 5 κ. σ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 1 κ. σ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • 4 αβγά
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Start cooking

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε εκτός φωτιάς. • Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την μυζήθρα, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να ροδοψηθεί. Δεν την αφήνουμε να καεί, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι. • Ρίχνουμε το καυτό βούτυρο με το τυρί πάνω στις χυλοπίτες και ανακατεύουμε προσεκτικά να καλυφθούν καλά. • Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα αβγά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι κάθε κρόκο και μισοσκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Τα αβγά πρέπει να μείνουν μελάτα. • Μοιράζουμε τις χυλοπίτες στα πιάτα. Ακουμπάμε από ένα αβγό σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses
  • Τσουχτή Μανιάτικη