Recipe Search ResultsΤυροκροκέτες με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι
Ab logo
  • Τυροκροκέτες με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι

Τυροκροκέτες με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Τυροκροκέτες με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα σκόνη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κιλό μυζήθρα γλυκιά, στραγγισμένη από τα υγρά της (για τη γέμιση)
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι θυμαρίσιο (για την κρούστα)
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (για την κρούστα)
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι σκληρό (για την κρούστα)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ (για την κρούστα)
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας κρασί κόκκινο (για την κρούστα)
  • 1 αβγό χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο (για την κρούστα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • Σουσάμι  50 gr
    This item is no longer available
    7064748
  • 7135652
  • Start cooking

    Σε ένα μπολ ρίχνετε το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, το γάλα και τον κρόκο του αβγού. Χτυπάτε το μίγμα με ένα πιρούνι. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και το ρίχνετε στο υπόλοιπο μίγμα. Χτυπάτε ξανά με το πιρούνι μέχρι να πάρετε έναν αραιό χυλό. Σκεπάζετε τον χυλό και τον αφήνετε για δύο ώρες να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ, ανακατεύετε τη μυζήθρα με την κανέλα και τη ζάχαρη. Φτιάχνετε με αυτή μικρές μπίλιες στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού, ίσως και λίγο μικρότερες. Τις βάζετε στο ψυγείο για δύο ώρες. Βγάζετε τον χυλό από το ψυγείο, χτυπάτε το ασπράδι μαρέγκα και το ρίχνετε στο μίγμα. Ανακατεύετε απαλά με ένα πιρούνι, ώστε να ενσωματωθεί η μαρέγκα στον χυλό. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει. Βυθίζετε τις μπίλιες από τη μυζήθρα μέσα στον χυλό, και τις ρίχνετε αμέσως στο καυτό ελαιόλαδο. Μόλις σχηματισθεί μια ροδοκόκκινη κρούστα τις βγάζετε και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις μεταφέρετε σε ένα μπολ και τις περιχύνετε με άφθονο σουσάμι και μέλι.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    All seasons
    Starters & nibbles
    • Τυροκροκέτες με ανθότυρο, σουσάμι και μέλι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • Σουσάμι  50 gr
    This item is no longer available
    7064748
  • 7135652