Recipe Search ResultsΤυρομπαλάκια
Ab logo
  • Τυρομπαλάκια

Τυρομπαλάκια

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Τυρομπαλάκια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 400 γρ. διάφορα τριμμένα τυριά
  • 2 ασπράδια αβγού
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen

Start cooking

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με λίγο αλάτι. Τα ανακατεύετε με τα τυριά και το κορν φλάουρ. Πλάθετε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια, περίπου στο μέγεθος μικρού καρυδιού και τα βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σετηγάνι ή φριτέζα και τα τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλακαι τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρετε ζεστά.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
  • Τυρομπαλάκια

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen