Recipe Search ResultsΤυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο
Ab logo
  • Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο
  • Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο

Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο

Difficulty

Average

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Pizza/pie
Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο

Ingredients for 1 People

1 People
  • 800 γρ. κολοκυθάκια
  • 320 γρ. Arla Αυθεντικό Σκληρό Τυρί Δανίας τριμμένο
  • 360 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • 160 g λιαστή ντομάτα
  • 3 g φρέσκα κρεμμυδάκι
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak

Start cooking

Στο χοντρό μέρος ενός τρίφτη τρίβετε τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, ανακατεύετε καλά, τα τοποθετείτε σε ένα σουρωτήρι ζυμαρικών και τα αφήνετε για 15-20 λεπτά.Πριν χρησιμοποιήσετε τα κολοκυθάκια τα στραγγίζετε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όσα περισσότερα υγρά γίνεται και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.Προσθέτετε το Arla Αυθεντικό Σκληρό Τυρί Δανίας τριμμένο, Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, την Arla Mozzarella, την λιαστή τομάτα, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak, το baking powder, το αλεύρι, ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχτούν καλά τα υλικά.Αλείφετε με λίγο από τα 100 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Lurpak το ταψί, πασπαλίζετε με λίγο καλαμποκάλευρο και απλώνετε το μείγμα της τυρόπιτας.Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο Lurpak και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45-50 λεπτά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch,Snack,Dinner
Pizza/pie
  • Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο
  • Τυρόπιτα με κολοκυθάκι και λιαστή ντομάτα χωρίς φύλλο