Recipe Search ResultsΤυρόπιτα με πράσο
Ab logo
  • Τυρόπιτα με πράσο

Τυρόπιτα με πράσο

by #MadeWithAB

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Τυρόπιτα με πράσο

Ingredients for 1 People

1 People
  • 1 συσκευασία ζύμη κουρού ή σφολιάτα
  • 200 g φέτα ή κατσικίσιο λευκό τυρί
  • 200 g ανθότυρο
  • 200 g κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 αβγά
  • 100 ml γάλα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • σουσάμι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

1. Αφήνουμε τη ζύμη κουρού ή σφολιάτας μέσα στην συσκευασία της, εκτός ψυγείου για να ξεπαγώσει σωστά. 2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 3. Σοτάρουμε τα πράσα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. 4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα πράσα, τα αβγά, το γάλα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. 5. Ανοίγουμε το ένα φύλλο κουρού ή σφολιάτας, το απλώνουμε σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και τοποθετούμε όλη τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες ώστε να «κλείσουμε» την τυρόπιτα. 6. Αλείφουμε με το ασπράδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε ελαφρά την τυρόπιτα και ψήνουμε για 50’στους 180οC.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Τυρόπιτα με πράσο