Τυροπιτάκια με Γιαούρτι και Τυρί Gouda
by Food blogger Funky Cook
Εύκολα τυροπιτάκια με Γιαούρτι και Τυρί Gouda
Difficulty
EasyDuration
>30'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Other
Other
Shop this recipe

Ingredients for 20 People
- 200 g γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό Πλήρες
- 300 g NOYNOY Gouda (για τη ζύμη/γέμιση)
- 350 g Αλεύρι Φαρίνα (για τη ζύμη)
- 2 τμχ αυγό (για τη ζύμη)
- 1 τμχ Κρόκος Αυγού (άλειμμα πριν το ψήσιμο)
- 50 ml ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (για τη ζύμη)
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
- Σουσάμι (για πασπάλισμα,μετά το άλειμμα με κρόκο αβγού, πριν το ψήσιμο)
Shop this recipe
Essential ingredients
7125440
7070796
7133107
7143658
Load 3 more products
Start cooking
1. Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε τ΄αυγά, το γιαούρτι , το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το τυρί και το αλεύρι και ζυμώνουμε για μερικά λεπτά. 2. Πλάθουμε 20-25 τυροπιτάκια σε σχήμα μισοφέγγαρου ή στρογγυλά, τ΄ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί και τ΄αλείφουμε με τον κρόκο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 175ο C για 25 λεπτά. Σημειώσεις για τη συνταγή: Για να φτιάξουμε τη ζύμη για την τάρτα με τυρί ακολουθούμε τα εξής βήματα: Ζυμώνουμε τη ζύμη χωρίς να προσθέσουμε το τυρί, ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο με τον πλάστη και καλύπτουμε μια ταρτιέρα. Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση ανακατεύουμε σ΄ ένα μπωλ 300 γρ. NOYNOY Gouda τριμμένο, 2 αυγά, 200 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και λίγο μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά στους 180ο στις αντιστάσεις. Το μοσχοκάρυδο είναι προαιρετικό, επίσης ταιριάζει και μπορούμε να προσθέσουμε μαύρο, κόκκινο ή λευκό πιπέρι. Αν θέλουμε πιο τριφτό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μαλακό αλεύρι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Other
Breakfast
Other
Shop this recipe
Essential ingredients
7125440
7070796
7133107
7143658
Load 3 more products