Recipe Search ResultsΤζατζίκι με ασπρισμένο αμύγδαλο και δυόσμο
Ab logo
  • Τζατζίκι με ασπρισμένο αμύγδαλο και δυόσμο

Τζατζίκι με ασπρισμένο αμύγδαλο και δυόσμο

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Side dishes
Τζατζίκι με ασπρισμένο αμύγδαλο και δυόσμο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο και χονδροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι δυνατό
  • 2,5 φλιτζάνια του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες δυόσμο ή άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Αδειάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ και το χτυπάτε με το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το ξίδι για 2-3 λεπτά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά. Τέλος, προσθέτετε το δυόσμο ή το άνηθο και το αμύγδαλο και ανακατεύετε ζωηρά με ένα πιρούνι για να απλωθούν μέσα στο μίγμα. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ, στολίζετε από πάνω με ολόκληρα ασπρισμένα αμύγδαλα, τοβάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα. Σερβίρεται δροσερό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Side dishes
  • Τζατζίκι με ασπρισμένο αμύγδαλο και δυόσμο

Shop this recipe

Essential ingredients