facebook-pixel
Recipe Search ResultsΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΚΡΕΜΑ
Ab logo
  • ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΚΡΕΜΑ
ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΚΡΕΜΑ

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ & ΚΡΕΜΑ

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 Συσκευασία παντζάρια Μπάρμπα Στάθης
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 4 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια πράσινο μήλο
  • 1 τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 Συσκευασία παντζάρια Μπάρμπα Στάθης
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 4 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 250 g κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
  • 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
  • 1 καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια πράσινο μήλο
  • 1 τον χυμό και το ξύσμα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι για 6-7 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το παντζάρι, το μήλο, τον χυμό λεμονιού, τον ζωμό και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν το παντζάρι και το μήλο. Σημείωση: Το μήλο θα δώσει μια ελαφρά όξινη γεύση, που ταιριάζει πολύ με τη γήινη γλύκα του παντζαριού. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και κατόπιν τη χτυπάμε σε μπλέντερ μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη. Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σερβίρουμε τη σούπα με λίγη σαντιγί, ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Sunday Course
Lunch
Main courses

Shop recipe for 4 servings