Βανίλια cheesecake
by MADEWITHAB
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Christmas
Desserts

Ingredients for 10 People
- 1 φλ. αμύγδαλα, μουλιασμένα σε νερό για 3 ώρες
- 1 φλ. καρύδια
- 1 φλ. ινδοκάρυδο
- 8 μεγάλοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
- 1 φλ. ζάχαρη καστανή
- 1 φλ. λάδι καρύδας
- 2 κ.σ. κακάο
- 1 αλάτι
- 1 φλ. κάσιους, μουλιασμένα σε νερό για 3 ώρες(για τη γέμιση)
- 1 φλ. μέλι (για τη γέμιση)
- 1 φλ. χυμός λεμονιού (για τη γέμιση)
- 1 φλ. λάδι καρύδας (για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. σκόνη βανίλιας (για τη γέμιση)
- 1 φλ. φρούτα του δάσους (για την επικάλυψη)
- 30 ml χυμός λεμονιού (για την επικάλυψη)
- 30 ml μέλι (για την επικάλυψη)
Start cooking
• Κρούστα: Στραγγίζουμε καλά τα αμύγδαλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα καρύδια. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με τα χέρια μας πιέζουμε τη ζύμη σε μία στρώση σε μια ταρτιέρα 18 x 18 εκ. με αποσπώμενη βάση, φροντίζοντας να ανέβει και στα τοιχώματα, και αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Την ψήνουμε για 8-10 λεπτά στους 170°C. Την αφήνουμε να κρυώσει.
• Γέμιση: Στραγγίζουμε τα κάσιους και τα χτυπάμε μαζί με όλα τα υλικά στο μπλέντερ, να γίνει ένα λείο μείγμα, το οποίο στρώνουμε πάνω στη βάση και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, για 7 ώρες.
• Επικάλυψη: Βάζουμε τα φρούτα του δάσους σε μπολ με τον χυμό και το μέλι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε πάνω από το cheesecake.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Christmas
Dessert
Winter
Desserts