Βασιλόπιτα Τσουρέκι
by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Average
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 8 servings
- 250 γρ. Βούτυρο ροδάμι λιωμένο χλιαρό
- 100 γρ. χλιαρό γάλα
- 6 μεγάλα αυγά ΑΒ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 700 γρ. αλέυρι για τσουρέκι
- 140 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ υγρή βανίλια
- 1 φλ. ΑΒ κοντά στην ελληνική γη σταφίδες ξανθές Κρήτης (για τη γέμιση)
- 2 κ.σ. ρούμι (για τη γέμιση)
- 3/4 φλ. κοντιτα κίτρινων φρούτων ή ψιλοκομμένα κίτρινα γλυκά κουταλιού (για τη γέμιση)
- 1/4 κ.γ. ξύσμα λεμόνι (για τη γέμιση)
- 1/2 κ.γ. ξύσμα περγαμόντο ή πορτοκάλι (για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. κρύο βούτυρο για το ψήσιμο (για τη γέμιση)
- 250 γρ. Βούτυρο ροδάμι λιωμένο χλιαρό
- 100 γρ. χλιαρό γάλα
- 6 μεγάλα αυγά ΑΒ σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 700 γρ. αλέυρι για τσουρέκι
- 140 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ υγρή βανίλια
- 1 φλ. ΑΒ κοντά στην ελληνική γη σταφίδες ξανθές Κρήτης (για τη γέμιση)
- 2 κ.σ. ρούμι (για τη γέμιση)
- 3/4 φλ. κοντιτα κίτρινων φρούτων ή ψιλοκομμένα κίτρινα γλυκά κουταλιού (για τη γέμιση)
- 1/4 κ.γ. ξύσμα λεμόνι (για τη γέμιση)
- 1/2 κ.γ. ξύσμα περγαμόντο ή πορτοκάλι (για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. κρύο βούτυρο για το ψήσιμο (για τη γέμιση)