Recipe Search ResultsΒασιλόπιτα Τσουρέκι
Ab logo
  • Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Βασιλόπιτα Τσουρέκι

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Βασιλόπιτα Τσουρέκι
Average
>60'
0/5
Medium

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • 250 γρ. Βούτυρο ροδάμι λιωμένο χλιαρό
  • 100 γρ. χλιαρό γάλα
  • 6 μεγάλα αυγά ΑΒ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 700 γρ. αλέυρι για τσουρέκι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ υγρή βανίλια
  • 1 φλ. ΑΒ κοντά στην ελληνική γη σταφίδες ξανθές Κρήτης (για τη γέμιση)
  • 2 κ.σ. ρούμι (για τη γέμιση)
  • 3/4 φλ. κοντιτα κίτρινων φρούτων ή ψιλοκομμένα κίτρινα γλυκά κουταλιού (για τη γέμιση)
  • 1/4 κ.γ. ξύσμα λεμόνι (για τη γέμιση)
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα περγαμόντο ή πορτοκάλι (για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. κρύο βούτυρο για το ψήσιμο (για τη γέμιση)
  • 250 γρ. Βούτυρο ροδάμι λιωμένο χλιαρό
  • 100 γρ. χλιαρό γάλα
  • 6 μεγάλα αυγά ΑΒ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 700 γρ. αλέυρι για τσουρέκι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ υγρή βανίλια
  • 1 φλ. ΑΒ κοντά στην ελληνική γη σταφίδες ξανθές Κρήτης (για τη γέμιση)
  • 2 κ.σ. ρούμι (για τη γέμιση)
  • 3/4 φλ. κοντιτα κίτρινων φρούτων ή ψιλοκομμένα κίτρινα γλυκά κουταλιού (για τη γέμιση)
  • 1/4 κ.γ. ξύσμα λεμόνι (για τη γέμιση)
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα περγαμόντο ή πορτοκάλι (για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. κρύο βούτυρο για το ψήσιμο (για τη γέμιση)