Recipe Search ResultsΒασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς
Ab logo
  • 00:00
    -01:00
  • Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς

Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς

by AB Foodstories

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

1 of 5
Vegan
Christmas
Desserts
Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς

Ingredients for 10 People

10 People
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 30 ml χυμός από πορτοκάλι Λακωνίας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 2 πορτοκάλια, ξύσμα
  • 100 g βερίκοκα, αποξηραμένα «AB Authentic Fruit», ψιλοκομμένα
  • 100 g κράνμπερις με χυμό μήλου «AB Authentic Fruit»
  • 200 g σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 g φιστίκια Αιγίνης ακελύφωτα και χοντροκοπανισμένα
  • 6 φρέσκα αβγά αχυρώνα ΑΒ, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 350 g ζάχαρη καστανή ακατέργαστη ΑΒ
  • 450 g βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 450 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 30 ml μπράντι
  • 150 g κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη (για την επικάλυψη)
  • 150 g κρέμα γάλακτος AB, με 35% λιπαρά (για την επικάλυψη)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. • Κρατάμε λίγο από το αλεύρι στην άκρη και το ανακατεύουμε μέσα τα φιστίκια, τα κράνμπερις, τα βερίκοκα και τη σοκολάτα. • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και τα τριμμένα μπαχαρικά. • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με λίγη από τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε. • Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να φουσκώσει το μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους, το ξύσμα πορτοκαλιού και, όταν ενσωματωθούν πλήρως, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι λίγο λίγο κι εναλλάξ με το μείγμα των ξερών φρούτων, τον χυμό και το μπράντι. • Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Όταν ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε σχάρα. Τοποθετούμε από κάτω σε τυχαίο σημείο το φλουρί, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο. • Επικάλυψη: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει λείο το μείγμα. Όταν κρυώσει λίγο, το ρίχνουμε πάνω από την πίτα να πάει παντού. • Πριν στεγνώσει εντελώς, διακοσμούμε με τα σοκολατάκια και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί η διακόσμηση πριν μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Vegan
Christmas
Other
Desserts
  • 00:00
    -01:00
  • Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς

Shop this recipe

Essential ingredients