Βασιλόπιτα με σoκολάτα και ξηρούς καρπούς
by AB Foodstories

Average
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 10 servings
- 450 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 450 g βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 350 g ζάχαρη καστανή ακατέργαστη ΑΒ
- 6 φρέσκα αβγά αχυρώνα ΑΒ, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 150 g φιστίκια Αιγίνης ακελύφωτα και χοντροκοπανισμένα
- 200 g σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 100 g κράνμπερις με χυμό μήλου «AB Authentic Fruit»
- 100 g βερίκοκα, αποξηραμένα «AB Authentic Fruit», ψιλοκομμένα
- 2 πορτοκάλια, ξύσμα
- 30 ml χυμός από πορτοκάλι Λακωνίας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 30 ml μπράντι
- 150 g κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη (για την επικάλυψη)
- 150 g κρέμα γάλακτος AB, με 35% λιπαρά (για την επικάλυψη)
- 450 g αλεύρι από τη Δράμα για όλες τις χρήσεις «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 450 g βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 350 g ζάχαρη καστανή ακατέργαστη ΑΒ
- 6 φρέσκα αβγά αχυρώνα ΑΒ, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 150 g φιστίκια Αιγίνης ακελύφωτα και χοντροκοπανισμένα
- 200 g σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 100 g κράνμπερις με χυμό μήλου «AB Authentic Fruit»
- 100 g βερίκοκα, αποξηραμένα «AB Authentic Fruit», ψιλοκομμένα
- 2 πορτοκάλια, ξύσμα
- 30 ml χυμός από πορτοκάλι Λακωνίας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 30 ml μπράντι