Βασιλόπιτα της Αγιάσου
by Πηγή ΑΒ Μagazine

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 11 servings
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 αβγά
- σουσάμι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος (πρόβειο), για άλειμμα
- 600 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φλιτζάνια ξερή πικάντικη μυζήθρα, τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας γλυκάνισος
- 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη (για το φύλλο)
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπερόριζα (τζίντζερ) τριμμένη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1 αβγά
- σουσάμι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος (πρόβειο), για άλειμμα
- 600 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (για τη γέμιση)
- 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
- 2 φλιτζάνια ξερή πικάντικη μυζήθρα, τριμμένη
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας γλυκάνισος