facebook-pixel
Recipe Search ResultsΒασιλόπιτα
Ab logo
  • Βασιλόπιτα
Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

by Στέλιος Παρλιάρος
Easy
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

12 servings
  • 200 g αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
  • 240 g ζάχαρη άχνη
  • 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 g μείγμα μπαχαρικών speculoos (κανέλα, γαρίφαλο,τζίντζερ, κάρδαμο)
  • 260 g βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 280 g ασπράδι αυγού
  • 30 g ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 g σταφίδες ξανθές
  • 200 g αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
  • 240 g ζάχαρη άχνη
  • 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 g μείγμα μπαχαρικών speculoos (κανέλα, γαρίφαλο,τζίντζερ, κάρδαμο)
  • 260 g βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 280 g ασπράδι αυγού
  • 30 g ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 g σταφίδες ξανθές

Start cooking

Ανακατεύουμε το αμύγδαλο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το λιωμένο βούτυρο και το ασπράδι αυγού. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ., πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 160°C για 45-50 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Christmas
Dessert
Desserts