Recipe Search ResultsVegan σις κεμπάπ με κύβο λαχανικών Knorr
Ab logo
  • Vegan σις κεμπάπ  με κύβο λαχανικών Knorr

Vegan σις κεμπάπ με κύβο λαχανικών Knorr

by KNORR E-COOKING SESSIONS

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Vegan
Everyday recipe
Main courses
Vegan σις κεμπάπ  με κύβο λαχανικών Knorr

Ingredients for 10 People

10 People
  • αλάτι
  • πίτες αραβικές (για το σερβίρισμα)
  • πράσινη πιπεριά κέρατο, ψημένη (για το σερβίρισμα)
  • ντομάτα, ψημένη (για το σερβίρισμα)
  • ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 κ.γ. τσίλι, σε σκόνη (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη, καστανή (για τη σάλτσα)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (για τη σάλτσα)
  • 400 g ντομάτα κονκασέ (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι
  • 320 g πατάτα, βρασμένη
  • 1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 2 κ.γ. κόλιανδρος, ξερός
  • 2 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών KNORR
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 70 g φρυγανιά, τριμμένη
  • 200 g ρεβύθια, βρασμένα
  • 300 g αρακάς, κατεψυγμένος

Start cooking

1. Αδειάζουμε στο πολυκοπτικό (ή σε δόσεις στο multi) τα ρεβύθια, τις πατάτες, το κρεμμύδι, τον κύβο λαχανικών και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Αφού είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 2. Αμέσως μετά, αδειάζουμε στο παραπάνω μπολ τον αρακά, το σκόρδο, το τζίντζερ, το δυόσμο, το μοσχοκάρυδο, τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το κύμινο, τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 3. Μόλις είναι έτοιμο, σκεπάζουμε το μείγμα και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 5. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, το τσίλι, την ντομάτα κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. 6. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια και τα τυλίγουμε με λίγη ποσότητα από το μείγμα. 7. Ύστερα, βρέχουμε τα δάχτυλα μας και πατάμε τα σις κεμπάπ ελαφρώς, ώστε να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. 8. Στη συνέχεια, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα σις κεμπάπ για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. 9. Τέλος, σερβίρουμε τα σις κεμπάπ μαζί με την παραπάνω σάλτσα, ψημένη ντομάτα, ψητή πιπεριά και αραβικές πίτες.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Vegan
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Vegan σις κεμπάπ  με κύβο λαχανικών Knorr