Recipe Search ResultsVegan σπαγγέτι high protein με κιμά σόγιας
Ab logo
  • Vegan σπαγγέτι high protein με κιμά σόγιας

Vegan σπαγγέτι high protein με κιμά σόγιας

by Nutrition Solutions @nutritionsolutionsgr - Σεφ Αντώνης Κουρκούτας @chef_akis
Διατροφικό σχόλιο από τη διαιτολογική ομάδα της nutritionsolutions.gr: Μία εύκολη, οικονομική, νόστιμη και θρεπτική συνταγή που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής και της βιώσιμης υγιεινής δίαιτας (sustainable healthy diet), κατάλληλη για vegan διατροφή. Στα ισχυρά της σημεία αναγνωρίζουμε ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες, ότι αποτελεί πηγή εδώδιμων ινών, καθώς και ότι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και σάκχαρα. Εντάξτε τη συνταγή αυτή σε μία ισορροπημένη διατροφή με μέτρο και ποικιλία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστα % επί των ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενων Ποσοτήτων Αναφοράς), αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία (βλ. σχετικούς Κανονισμούς (ΕΚ) αριθμ. 1169/2011 και αριθμ. 1924/2006). ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενες Ποσότητες Αναφοράς) για ενήλικες: Ενέργεια: 2.000 kcal, Συνολικά Λιπαρά: 70 g, Κορεσμένα λιπαρά: 20 g, Υδατάνθρακες: 260 g, Σάκχαρα: 90 g, Πρωτεϊνη: 50 g, Αλάτι: 6 g.

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Vegan
Everyday recipe
Main courses
Vegan σπαγγέτι high protein με κιμά σόγιας

Ingredients for 5 People

5 People
  • 200 g κιμάς σόγιας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 2 ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 πρέζα κανέλλα σκόνη
  • 1/3 κ.γ. κύμινο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 1 πακέτο σπαγγέτι high protein

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. • Βάζουμε το κιμά σόγιας να μουλιάσει στο ζεστό νερό. • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό. • Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας, αφού πρώτα τον έχουμε στραγγίσει, και σοτάρουμε αλλά 2 λεπτά. • Ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Vegan
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Vegan σπαγγέτι high protein με κιμά σόγιας

Shop this recipe

Essential ingredients