Recipe Search ResultsΒελουτέ αρακά με καπνιστή πέστροφα και αρωματικό γιαούρτι
Ab logo
  • Βελουτέ αρακά με καπνιστή πέστροφα και αρωματικό γιαούρτι

Βελουτέ αρακά με καπνιστή πέστροφα και αρωματικό γιαούρτι

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Βελουτέ αρακά με καπνιστή πέστροφα και αρωματικό γιαούρτι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 600 g αρακάς + 100 g έξτρα (για τη γαρνιτούρα)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για τη σούπα) + 2 κουτ.σούπας (για το γιαούρτι)
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο + 1 κουτ. γλυκού έξτρα (για τη γαρνιτούρα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 λάιμ (χυμός) + ξύσμα (για το γιαούρτι)
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμός κότας
  • 1 ματσάκι άνηθος + 2 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος έξτρα (για το γιαούρτι)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 g γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 g πέστροφα Καπνιστή
  • κρουτόν ή παξιμάδι θρυμματισμένο

Start cooking

• Αρωματικό γιαούρτι: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο, ώστε να ανακατευτούν τα αρώματα. • Για τη σούπα: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά. • Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας τακτικά. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. • Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό και τον άνηθο χοντροκομμένο. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 15 λεπτά. • Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ απευθείας μέσα στην κατσαρόλα ή σε 2-3 δόσεις στο μπλέντερ. Αν είναι αραιή, βράζουμε λίγο ακόμα να δέσει. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό. Στο τέλος διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο. • Γαρνιτούρα: Ζεματίζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό και, αφού πάρει μία βράση, τον στραγγίζουμε και τον σοτάρουμε με το βούτυρο σε ένα τηγανάκι μέχρι να γυαλίσει. Στο τέλος προσθέτουμε την πέστροφα και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα να ζεσταθεί λίγο. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά. • Μοιράζουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα ή μπολ και στο κέντρο βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά γιαούρτι και το μείγμα του αρακά με την πέστροφα. Προσθέτουμε τα κρουτόν και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Βελουτέ αρακά με καπνιστή πέστροφα και αρωματικό γιαούρτι