Start cooking
Για τη σούπα: • Ζεσταίνετε 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το πράσο, τις πατάτες και το κουνουπίδι για 4 – 5 λεπτά. • Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον ζωμό. • Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε και μαγειρεύετε για 25 λεπτά. • Πολτοποιείτε την σούπα με το ραβδομπλέντερ και μοιράζετε σε μπολ. • Γαρνίρετε με φέτες τρούφας σε λάδι και λίγο λάδι βασιλικού (1 κ. γλυκού). Για το λάδι βασιλικού • Χτυπάτε σε γουδί τα φύλλα βασιλικού να γίνουν πολτός. • Τα ρίχνετε σε κατσαρολάκι μαζί με το ελαιόλαδο και τα ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. • Αφήνετε το λάδι να κρυώσει και σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι.