Recipe Search ResultsΒελουτέ λαχανικών
Ab logo
  • Βελουτέ λαχανικών

Βελουτέ λαχανικών

by #MadeWithAB
Οι σούπες του φθινοπώρου

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

1 of 5
Classic
Everyday recipe
Soup
Βελουτέ λαχανικών

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε μέτρια κομμάτια
  • φινόκιο, σε μέτρια κομμάτια
  • 600 g κολοκύθα, σε μέτρια κομμάτια
  • 6 μεγάλα καρότα, σε μέτρια κομμάτια
  • 3 πράσα, σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 λίτρα ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1 κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. σπόροι κόλιανδρου, χοντροσπασμένοι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • γιαούρτι, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Start cooking

1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί για 8-10’, ανακατεύοντας συνεχώς. 2. Προσθέτουμε τα 2 lt ζωμό, τη δάφνη, τον κόλιανδρο και αλατοπίπερο. Βράζουμε τη σούπα σε μέτρια θερμοκρασία για 30’ ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. 3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το δαφνόφυλλο και πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ή την αδειάζουμε στο μπλέντερ και, αφού την πολτοποιήσουμε, την επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. 4. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, αν δούμε ότι είναι πολύ παχύρρευστη, προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό που έχουμε κρατήσει στην άκρη. Αφήνουμε να βράσει για 2-3’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. 5. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας στο κέντρο με 1 κουταλιά γιαούρτι, αν θέλουμε, και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup
  • Βελουτέ λαχανικών