Βελουτέ με κόκκινες φακές
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Christmas
Starters & nibbles

Ingredients for 8 People
- 1 κ. σ. ρίγανη
- 4 κ. σ. ντοματάκια κονκασέ
- αλάτι
- 1 κ. σ. βούτυρο (κοφτή)
- 2 πατάτες μέτριες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 500 γρ. κόκκινες φακές
- 3 καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- πιπέρι
- 2200 ml ζωμός κότας
Start cooking
Πλένουμε πολύ καλά τις φακές. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, το κρεμμύδι, τις πατάτες, τα καρότα, τον ζωμό, τη ντομάτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσουν οι φακές. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και την ρίγανη συνεχίζουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ελέγχουμε τα υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε την σούπα στο μπλέντερ. Τη σερβίρουμε με κρουτόν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Autumn,Winter
Starters & nibbles