Βλίτα γιαχνί με κολοκυθάκια και σάλτσα φάβας με αμύγδαλα και ελιές
by #MadeWithAB
Βλίτα γιαχνί με κολοκυθάκια και σάλτσα φάβας με αμύγδαλα και ελιές

Easy
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 1 φλ. νερό
- 150 g. ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ανακατεμένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο)
- 1 ματσάκι δυόσμος, χοντροκομμένος
- 1 φλ. ελιές, σε κομματάκια
- 4 κ. σ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 100 g. φάβα
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 1 καρότο, καθαρισμένο, ολόκληρο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
- 300 g. μπάμιες (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 600 g. κολοκυθάκια με τους ανθούς τους, καθαρισμένα, κομμένα στα 4 κατά μήκος
- αλάτι
- 1 κιλό βλίτα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 φλ. νερό
- 150 g. ντοματίνια, κομμένα στη μέση (ανακατεμένα με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο)
- 1 ματσάκι δυόσμος, χοντροκομμένος
- 1 φλ. ελιές, σε κομματάκια
- 4 κ. σ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
- 100 g. φάβα
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 1 καρότο, καθαρισμένο, ολόκληρο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 40 ml χυμός λεμονιού
- 1 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, περασμένες στον τρίφτη
- 300 g. μπάμιες (προαιρετικά)
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 600 g. κολοκυθάκια με τους ανθούς τους, καθαρισμένα, κομμένα στα 4 κατά μήκος