facebook-pixel
Recipe Search ResultsΒουτήματα Μαρμελάδας
Ab logo
  • Βουτήματα Μαρμελάδας
Βουτήματα Μαρμελάδας

Βουτήματα Μαρμελάδας

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Easy
31'- 60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 800 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. σκόνη γάλα
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3 αβγά
  • 500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 800 γρ. μαργαρίνη
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. σκόνη γάλα
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3 αβγά
  • 500 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

Start cooking

Ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη, τη μαργαρίνη, τη σκόνη γάλα, το ξύσμα πορτοκάλι και τα αφήνουμε να αφρατέψουν. Μετά ρίχνουμε τα αβγά λίγα-λίγα και στο τέλος
ρίχνουμε το αλέυρι. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα μ' έναν κορνέ ίσιο σ' ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κόβουμε σε σχήμα δαχτύλου (μακρόστενα) το βούτημά μας.Όταν πια τελειώσει το μίγμα τα ψήνουμε στους 160°C για 12 με 17 λεπτά. Αφού κρυώσουν γεμίζουμε με τη μαρμελάδα πορτοκάλι και έτσι θα ενώνουμε δύο-δύο τα βουτήματα. Τέλος, αφού λιώσουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, βουτάμε τα μπισκότα μας μέχρι τη μέση στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα για να στεγνώσουν. Μετά από αυτό τα βουτήματα μαρμελάδας μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση!

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Children's party
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,63 €/ Kg
    €0,65
    7066177
  • ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ  250 GR
    This item is no longer available
    7144851