facebook-pixel
Recipe Search ResultsΒρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί
Ab logo
  • Βρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί
Βρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί

Βρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

12 servings
  • 6 αρκετά σφιχτά αχλάδια
  • 750 ml. κρασί «Μοσχάτο»
  • 1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)
  • 2 κλωναράκια βανίλια σχισμένα κάθετα στα 2
  • 6 αρκετά σφιχτά αχλάδια
  • 750 ml. κρασί «Μοσχάτο»
  • 1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)
  • 2 κλωναράκια βανίλια σχισμένα κάθετα στα 2

Start cooking

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι (μπορούμε να τα καθαρίσουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα). Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα (να είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε να χωράει ακριβώς τα αχλάδια και να καλυφθούν με το κρασί) και προσθέτουμε το κρασί μαζί με τη φλούδα και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αδειάζουμε τα κλωναράκια βανίλιας από το εσωτερικό τους και πετάμε τη φλούδα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια και τα σερβίρουμε κρύα με γιαούρτι ή με κάποιο λευκό τυρί. Για τους τολμηρούς είναι υπέροχος συνδυασμός με ροκφόρ.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 12 servings