Recipe Search ResultsΒρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί
Ab logo
  • Βρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί

Βρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Romantic Meal
Desserts
Βρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί

Ingredients for 12 People

12 People
  • 6 αρκετά σφιχτά αχλάδια
  • 750 ml. κρασί «Μοσχάτο»
  • 1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)
  • 2 κλωναράκια βανίλια σχισμένα κάθετα στα 2

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Αχλάδια Κρυστάλια Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062773
  • Οίνος Γλυκός Μοσχάτος Λήμνου 750ml
    750 ml
    10,48 Ε/ L€7,86
    8,38 Ε/ L
    €6,29
    7139834
  • ΒΑΝΙΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ 3 GR
    This item is no longer available
    7064107
  • Start cooking

    Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι (μπορούμε να τα καθαρίσουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα). Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα (να είναι τέτοιου μεγέθους, ώστε να χωράει ακριβώς τα αχλάδια και να καλυφθούν με το κρασί) και προσθέτουμε το κρασί μαζί με τη φλούδα και τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αδειάζουμε τα κλωναράκια βανίλιας από το εσωτερικό τους και πετάμε τη φλούδα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια και τα σερβίρουμε κρύα με γιαούρτι ή με κάποιο λευκό τυρί. Για τους τολμηρούς είναι υπέροχος συνδυασμός με ροκφόρ.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Romantic Meal
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Βρασμένα αχλάδια σε γλυκό κρασί

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Αχλάδια Κρυστάλια Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7062773
  • Οίνος Γλυκός Μοσχάτος Λήμνου 750ml
    750 ml
    10,48 Ε/ L€7,86
    8,38 Ε/ L
    €6,29
    7139834
  • ΒΑΝΙΛΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ 3 GR
    This item is no longer available
    7064107