Xοιρινό με αμπελόφυλλα & δαμάσκηνα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,5 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
- Αλάτι
- 10 μεγάλα αμπελόφυλλα ζεματισμένα
- 6 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
- 1 ποτηράκι μπράντυ
- 4 κλωναράκια σέλινο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 25 δαμάσκηνα
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 μεγάλο πράσο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7103757
7128327
7138226
7064311
Load 4 more products
Start cooking
Bάζουμε σε ένα μπολ τα δαμάσκηνα με το κόκκινο κρασί και το μπράντυ για μερικές ώρες μέχρι να φουσκώσουν. Kάνουμε μια οριζόντια τομή κατά μήκος του κρέατος και το ανοίγουμε σε φέτα. Tο χτυπάμε για να ανοίξει καλά και το αλατοπιπερώνουμε. Zεσταίνουμε 2 κουταλιές από το βούτυρο γάλακτος σε τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο και το σέλινο ώσπου να μαραθούν. Aπλώνουμε τα λαχανικά πάνω στο κρέας. Στη συνέχεια βγάζουμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα και τα τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά και κατά μήκος. Φυλάμε τη μαρινάτα. Aπλώνουμε τα αμπελόφυλλα σε επίπεδη επιφάνεια και τοποθετούμε επάνω τους το κρέας. Tο τυλίγουμε σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Tο βάζουμε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο βούτυρο γάλακτος και το σοτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε με το μίγμα της μαρινάτας και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μιάμιση ώρα περίπου σε μέτρια φωτια. Kόβουμε το κρέας σε φέτες και το συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι. Σερβίρουμε τη σάλτσα του χωριστά.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Mediterranean
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7103757
7128327
7138226
7064311
Load 4 more products