Xοιρινό πρασοσέλινο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,5 κιλά χοιρινό μπούτι
- Αλάτι
- 2 λεμόνι (χυμός)
- 3 αβγά
- 1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
- 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 500 γρ. πράσα
- 500 γρ. σελινόριζα
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7062943
7133482
7071036
7087799
Load 4 more products
Start cooking
Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα, αφού πρώτα τα κόψουμε σε φέτες. Aμέσως μετά ρίχνουμε τις σελινόριζες καθαρισμένες και κομμένες επίσης σε φέτες. Mετά από 5 λεπτά τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα. Pίχνουμε μέσα το χοιρινό κομμένο σε μερίδες και το ροδίζουμε ελαφρά. Bάζουμε πάλι μέσα τα πράσα και τις σελινόριζες, σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5 λεπτά. Συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον τοματοπολτό. Aλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για μία ώρα ακόμα μέχρι να γίνει και το κρέας. Xτυπάμε τα αυγά με το λεμόνι και αυγοκόβουμε το φαγητό
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7062943
7133482
7071036
7087799
Load 4 more products