Υγιεινό μπέργκερ με ψάρι και λαχανικά
by AB Food Stories
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 5 People
- 5 ατομικά ψωμάκια για μπέργκερ ή πίτες
- 300 g φιλέτο σολομού ή άλλου ψαριού, καθαρισμένο από πέτσες και κοκαλάκια, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, σε καρέ
- 50 g βρόμη
- 1 αβγό χτυπημένο
- 1 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκα αρωματικά (βασιλικός, ρίγανη, μαϊντανός) - επιλέξτε ό,τι σας αρέσει (για τη γέμιση)
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού πιπεριά πράσινη ή κόκκινη, ψιλοκομμένη
Start cooking
• Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψάρι με το κρεμμύδι, τη βρόμη, όποιο υλικό θέλουμε από τη γέμιση και το χτυπημένο αβγό. Χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Φτιάχνουμε 5 μπέργκερ, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας για να μην κολλάει το μείγμα. Τα αλευρώνουμε και είτε τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, είτε στον φούρνο στους 200°C, για περίπου 10-15 λεπτά.
• Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και μοιράζουμε τα ψαρομπιφτέκια. Ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών μας, είτε ψήνουμε λαχανικά (καρότα, πιπεριές, κολοκύθια), σε λεπτές φέτες, στο γκριλ είτε παίρνουμε φρέσκια πράσινη σαλάτα ή ροδέλες ντομάτας και καλύπτουμε το μπιφτέκι. Κλείνουμε με το καπάκι και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses