Ζελέ με χυμό φρέσκων φρούτων και γιαούρτι
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 500 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
- 200 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και καθαρισμένες)
- 80 γρ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνης (15γρ.)
- 1 κιλό γιαούρτι σακούλας
- 120 γρ. μέλι (για τη κρέμα γιαουρτιού)
- 3 φύλλα ζελατίνης (για τη κρέμα γιαουρτιού)
Shop this recipe
Essential ingredients
7126015
7126015
7070127
7083478
Load 3 more products
Start cooking
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη πούλπα και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα λιώνουμε με λίγο ζεστό. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί, αδειάζουμε την κρέμα γιαουρτιού. Αφήνουμε για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
Spring,Summer
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7126015
7126015
7070127
7083478
Load 3 more products