Recipe Search ResultsΖελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί
Ab logo
  • Ζελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί

Ζελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Romantic Meal
Desserts
Ζελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί

Ingredients for 8 People

8 People
  • 325 ml Μοσχάτο Λήμνου(λευκό γλυκό κρασί)
  • 25 γρ. ζελατίνας σε φύλλα
  • 10 μανταρίνια (φλούδες)
  • 875 ml χυμό μανταρινιού
  • 1,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Οίνος Γλυκός Μοσχάτος Λήμνου 750ml
    750 ml
    10,48 Ε/ L€7,86
    8,38 Ε/ L
    €6,29
    7139834
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 gr
    82,5 Ε/ Kg
    €1,65
    7083478
  • Μανταρίνια Κύπρου
    This item is no longer available
    7062925
  • Start cooking

    Στύβουμε τα μανταρίνια και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε το χυμό με το κρασί. Μουσκεύουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες για 4-5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ελαφρά ένα φλιτζάνι από το υγρό μίγμα και διαλύουμε στυμμένες τις ζελατίνες. Ανακατεύουμε μέσα και τον υπόλοιπο χυμό-κρασί. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για ζελέ που να χωράει περίπου 1,3 λίτρα υγρό. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο τουλάχιστον 10 ώρες, μέχρι δηλαδή να πήξει. Για τις φλούδες γλυκό: Με ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις φλούδες σαν σπιρτόξυλα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.Όταν πάρουν βράση, τα σουρώνουμε και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Τα ξανασουρώνουμε, όταν πάρουν βράση. Συνεχίζουμε 2-3 φορές ακόμα τη διαδικασία, μέχρι να ξεπικρίσουν οι φλούδες. Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι δηλαδή να δέσει το γλυκό. Για το σερβίρισμα, βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε το ζελέ σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με τις φλούδες.Tip Προτιμήστε τα μανταρίνια τύπου Χίου γιατί είναι πιο αρωματικά. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη ποικιλία.Από τη Σιμόνη Καφίρη
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Romantic Meal
    Dessert
    Spring,Summer
    Desserts
    • Ζελέ με μανταρίνια και γλυκό κρασί

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Οίνος Γλυκός Μοσχάτος Λήμνου 750ml
    750 ml
    10,48 Ε/ L€7,86
    8,38 Ε/ L
    €6,29
    7139834
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 gr
    82,5 Ε/ Kg
    €1,65
    7083478
  • Μανταρίνια Κύπρου
    This item is no longer available
    7062925