Start cooking
Στύβουμε τα μανταρίνια και τα σουρώνουμε. Ανακατεύουμε το χυμό με το κρασί. Μουσκεύουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες για 4-5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ελαφρά ένα φλιτζάνι από το υγρό μίγμα και διαλύουμε στυμμένες τις ζελατίνες. Ανακατεύουμε μέσα και τον υπόλοιπο χυμό-κρασί. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για ζελέ που να χωράει περίπου 1,3 λίτρα υγρό. Βάζουμε το ζελέ στο ψυγείο τουλάχιστον 10 ώρες, μέχρι δηλαδή να πήξει. Για τις φλούδες γλυκό: Με ψαλίδι κουζίνας κόβουμε τις φλούδες σαν σπιρτόξυλα. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά.Όταν πάρουν βράση, τα σουρώνουμε και ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Τα ξανασουρώνουμε, όταν πάρουν βράση. Συνεχίζουμε 2-3 φορές ακόμα τη διαδικασία, μέχρι να ξεπικρίσουν οι φλούδες. Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά, μέχρι δηλαδή να δέσει το γλυκό. Για το σερβίρισμα, βυθίζουμε τη φόρμα σε καυτό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αναποδογυρίζουμε το ζελέ σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με τις φλούδες.Tip Προτιμήστε τα μανταρίνια τύπου Χίου γιατί είναι πιο αρωματικά. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλη ποικιλία.Από τη Σιμόνη Καφίρη