Ζελέ σταφύλι και cottage cheese
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 450 γρ. χυμό από λευκό σταφύλι
- 100 γρ. σταφίδες ξανθές
- 3 φύλλα ζελατίνης (15γρ.)
- 350 γρ. Cottage cheese
- 120 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες (για cottage cheese)
- 2 φύλλα ζελατίνης (για cottage cheese)
Shop this recipe
Essential ingredients
7063317
7096933
7083478
7076469
Load 2 more products
Start cooking
Ετοιμάζουμε το ζελέ. Λιώνουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας σε λίγο ζεστό χυμό σταφυλιού αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό και αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου αρχίσει να πήζει (όχι να σφίξει). Ρίχνουμε τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το ζελέ σε μία φόρμα γεμίζοντας την.Αφήνουμε στο ψυγείο για να πήξει καλά. Λιώνουμε τα 2 φύλλα ζελατίνης μέσα σε λίγο ζεστό γάλα, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Αδειάζουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με το cottage cheese. Με το μίγμα αυτό καλύπτουμε το ζελέ σταφύλι. Το διατηρούμε στο ψυγείο και όταν παγώσει, ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
Summer,Autumn
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7063317
7096933
7083478
7076469
Load 2 more products