Recipe Search ResultsΖεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και ντρέσινγκ με πετιμέζι
Ab logo
  • Ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και  ντρέσινγκ με πετιμέζι

Ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και ντρέσινγκ με πετιμέζι

by AB Foodstories

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Salad
Ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και  ντρέσινγκ με πετιμέζι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 g άγρια χόρτα, ζυγισμένα καθαρισμένα (για τη σαλάτα)
  • 50 ml ελαιόλαδο (για τη σαλάτα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (για τη σαλάτα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες (για τη σαλάτα)
  • 250 g κρητική μυζήθρα Κουρούπας «ΑΒ Επιλογή», θρυμματισμένη (για τη σαλάτα)
  • 10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα (για τη σαλάτα)
  • αλάτι (για τη σαλάτα)
  • πιπέρι (για τη σαλάτα)
  • 100 g ελαιόλαδο (για το ντρέσινγκ)
  • 50 ml πετιμέζι (για το ντρέσινγκ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη, προαιρετικά (για το ντρέσινγκ)
  • αλάτι (για το ντρέσινγκ)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (για το ντρέσινγκ)

Start cooking

• Ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Αφήνουμε τη σάλτσα κατά μέρος. • Σαλάτα: Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα χόρτα και τα βράζουμε για 8 λεπτά. Τα βγάζουμε με μια τσιμπίδα και τα ρίχνουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια. • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα χόρτα και ανακινούμε το τηγάνι μαγειρεύοντας μέχρι να ζεσταθούν. Όχι περισσότερο. Αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε τα χόρτα σε μια πιατέλα. Σκορπίζουμε τη μυζήθρα και τον δυόσμο και ραντίζουμε με το ντρέσινγκ. Σερβίρουμε τη σαλάτα αμέσως, ζεστή.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Cretan
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Salad
  • Ζεστή σαλάτα με άγρια χόρτα, μυζήθρα και  ντρέσινγκ με πετιμέζι