facebook-pixel
Recipe Search ResultsΖεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές
Ab logo
  • Ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές
Ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές

Ζεστή σαλάτα με μαυρομάτικα, πατάτες και ελιές

by #MadeWithAB
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 180 g μαυρομάτικα φασόλια
  • 40 g ελιές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (χοντροκομμένο) + 1 μικρό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κλαράκια θυμάρι
  • 2 κ. σ. κάππαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. μείγμα από φρέσκα αρωματικά βότανα (της αρεσκείας μας, π.χ. δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη κ.λπ.)
  • 15 φιλέτα αντσούγιας από βαζάκι, πλυμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 600 g πατάτες
  • 180 g μαυρομάτικα φασόλια
  • 40 g ελιές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (χοντροκομμένο) + 1 μικρό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κλαράκια θυμάρι
  • 2 κ. σ. κάππαρη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλ. μείγμα από φρέσκα αρωματικά βότανα (της αρεσκείας μας, π.χ. δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη κ.λπ.)
  • 15 φιλέτα αντσούγιας από βαζάκι, πλυμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 600 g πατάτες

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια με το μέτριο κρεμμύδι, το θυμάρι και τη δάφνη σε 2 lt νερό για 40’ ή μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνουμε και τις πατάτες περίπου 20’ πριν από το τέλος βρασμού των φασολιών.Ψιλοκόβουμε το μικρό κρεμμύδι και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ ή στη σαλατιέρα όπου θα σερβίρουμε τα φασόλια.Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το μαραίνουμε λίγο στη χούφτα μας, πιέζοντάς το.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν, μέχρι να γίνουν τα φασόλια. Μόλις 5‘ πριν βγάλουμε τα φασόλια από τη φωτιά, αλατίζουμε.Όταν γίνουν, τα σουρώνουμε, πετάμε το θυμάρι και τη δάφνη και τα ρίχνουμε ζεστά μέσα στη σαλατιέρα.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με πιπεριές τουρσί, αλμυρίκια ή άλλα χόρτα εποχής και γαύρο μαρινάτο.Τip: Ένα φαγητό που τρώγεται υπέροχα και την επόμενη μέρα κρύο, αφού θα είναι πιο έντονη η γεύση του και η νοστιμιά του. Αφαιρώντας τις αντζούγιες η σαλάτα γίνεται ιδανική για τα τραπέζια της Σαρακοστής.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe,Green Day
Lunch
All seasons
Salad

Shop recipe for 4 servings

  • Φασόλια Μαυρομάτικα Εισαγωγής 500g
    This item is no longer available
    7085610
  • Δάφνη Αποξηραμένη 12g
    12 gr
    58,33 €/ Kg
    €0,70
    7474262
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    This item is no longer available
    7064489