Ζωμός κρέατος
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Soup
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 500 γρ. «ποντίκι» με το κόκαλο και το μεδούλι
- 8 κόκκοι πιπεριού
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 τομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 2 κλαδάκια μαϊντανό
- 2 κλαδάκια σέλινο
- 2 καρότα
- χονδρό αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7074450
7064465
7068814
7063671
Load 4 more products
Start cooking
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε μία μαρμίτα με 2 ½ λίτρα νερό, προσθέτετε το κρέας με το κόκαλο και ανάβετε τη φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο, τα αρωματικά, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Σουρώνετε κατόπιν το ζωμό και όταν κρυώσει μαζεύετε το λίπος που έχει μαζευτεί στην επιφάνεια με τρυπητή κουτάλα και το διατηρείτε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 3 μήνες.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup
Shop this recipe
Essential ingredients
7074450
7064465
7068814
7063671
Load 4 more products