Start cooking
Καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά. Τα κόβετε σε ροδέλες και κύβους και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με 2 ½ λίτρα νερό μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το θυμάρι, 1 κουταλιά αλάτι και 8 κόκκους πιπεριού. Τα βράζετε σκεπασμένα, σε χαμηλή φωτιά, για 45 λεπτά. Τα σουρώνετε σε λεπτό σουρωτήρι και κρατάτε το ζωμό για τις σούπες. Αν θέλετε μια απλή χορτόσουπα, πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε στον ζωμό, Προσθέτετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο ή βούτυρο φρέσκο και την σερβίρετε ζεστή.