Recipe Search ResultsΖωμός ψαριού
Ab logo
  • Ζωμός ψαριού

Ζωμός ψαριού

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Soup
Ζωμός ψαριού

Ingredients for 8 People

8 People
  • 2 κιλά πετρόψαρα ή κεφάλια από άλλα ψάρια, και κόκαλα
  • Αλάτι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ψάρια, τα γυρίζετε λίγο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 ½ λίτρα νερό, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά –να κάνει κάθε τόσο μικρές φουσκάλες- ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνετε σε λεπτή σίτα και διατηρείτε το ζωμό στο ψυγείο 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι να τον χρειαστείτε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup
  • Ζωμός ψαριού

Shop this recipe

Essential ingredients