facebook-pixel
Recipe Search ResultsΖωμός ψαριού
Ab logo
  • Ζωμός ψαριού
Ζωμός ψαριού

Ζωμός ψαριού

by Σιμόνη Καφίρη
Easy
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

8 servings
  • 2 κιλά πετρόψαρα ή κεφάλια από άλλα ψάρια, και κόκαλα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κιλά πετρόψαρα ή κεφάλια από άλλα ψάρια, και κόκαλα
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 ψιλοκομμένο φινόκιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια μαϊντανό
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι, το πράσο, το φινόκιο και το σκόρδο. Προσθέτετε τα ψάρια, τα γυρίζετε λίγο στο ελαιόλαδο, σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε 2 ½ λίτρα νερό, τον μαϊντανό, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά –να κάνει κάθε τόσο μικρές φουσκάλες- ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Βράζετε για 20 λεπτά περίπου. Σουρώνετε σε λεπτή σίτα και διατηρείτε το ζωμό στο ψυγείο 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη μέχρι να τον χρειαστείτε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup

Shop recipe for 8 servings