Ζυμαρικά ολικής άλεσης με κιμά από γαλοπούλα και πράσο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 πακέτο ζυμαρικά ολικής άλεσης
- 1/2 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
- 3 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος 0% λιπαρά
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σπυριά μπαχάρι
- 1/2 κιλό κιμά από γαλοπούλα ή βόειο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1/2 κιλό πράσο, μόνο το λευκό μέρος
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
- Αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7071054
7078231
7068814
7064496
Load 4 more products
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφριά το ψιλοκομμένο πράσο μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τον κιμά και σιγά σιγά αρχίζουμε να το ενσωματώνουμε στο πράσο μέχρι να ασπρίσει το κρέας και να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Τότε σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, προσθέτοντας ένα κουταλάκι ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε και σερβίρουμε μαζί με τη σάλτσα τους. Προαιρετικά αν θέλουμε, βάζουμε λίγο τυρι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7071054
7078231
7068814
7064496
Load 4 more products